Koffiekan-kopen.nl: Plastic koffiebekers of karton voor op het werk?

 

Twijfelt u tussen plastic en karton? Hier bespreken we de verschillen tussen koffiebekers van plastic en karton. We bespreken de volgende thema’s:

 

     Verschil in kosten tussen plastic en karton

     Mogelijkheden tot bedrukking

     Wat is milieuvriendelijker: plastic of karton?

 

Verschil in kosten

 

Als u plastic en karton vergelijkt merkt u dat plastic bekertjes vaak iets voordeliger zijn. Dit heeft te maken met de materiaal- en productiekosten. Toch heeft het gebruik van plastic bekertjes niet altijd de voorkeur! Dit in verband met de uitstraling van plastic en het mondgevoel. Ook is dit afhankelijk van de bekertjes en leverancier waar u voor kiest. Het verschil in kosten is vaak klein.

 

Wilt u kosten besparen op koffiebekers? Dan is het raadzaam om in één keer groot in te kopen. Op deze manier kunt u behoorlijke kortingen bij uw leverancier realiseren. Door schaalvoordeel zijn er namelijk interessante besparingen te behalen!

 

Mogelijkheden tot bedrukking

 

Wilt u uw koffiebekers laten bedrukken? Dan kunt u het best voor kartonnen koffiebekers kiezen. Karton leent zich het best om te bedrukken en geeft de meest professionele uitstraling aan uw koffiebekers. Daarnaast zijn de kosten voor het bedrukken van plastic bekers vaak hoger dan voor karton.

 

Als u voor karton kiest kan er op meerdere manieren bedrukt worden. Er kan gekozen worden voor PMS kleuren of een full color  bedrukking. Wanneer u voor PMS kleuren kiest is dit een stuk voordeliger, maar is de minimale oplage 50.000 stuks. Voor lagere oplages en snellere levertijden is de digitale, full color, bedrukking echter een hele goede optie.

 

Wat is milieuvriendelijker: plastic of karton?

 

De productie van plastic bekers is milieuvervuilender dan bekers van karton. Daarnaast zijn plastic bekers dunner, waardoor er vaak niet één maar zelfs twee of drie bekers worden gebruikt voor één consumptie: dat is natuurlijk zonde.

 

Ook binnen karton is er een onderscheid te maken, namelijk tussen bekers met een PE coating en een PLA coating. PLA is een bio coating die 100% biologisch afbreekbaar is én gemaakt is uit hernieuwbare grondstoffen, waardoor de productie het minst vervuilend is. Climate Neutral Group heeft voor Halo green cups een Co2 footprint gemaakt van de productie van koffiebekers, als vanzelfsprekend heeft ook het transport van de bekers daar invloed op. U kunt overwegen om deze uitstoot te compenseren.

 

Passende leverancier zoeken

 

Er zijn tal van leveranciers die koffiebekertjes leveren. Toch zijn er slechts weinig partijen die in koffiebekers gespecialiseerd zijn. Het verkopen van koffiebekers wordt meestal niet als het belangrijkste deel van een onderneming gezien en echte vakkennis ontbreekt.

Wanneer u voor een scherpe prijs en uitgebreide service gaat is het noodzakelijk om naar een specialist te zoeken. Deze kan u alles vertellen over het inkopen van koffiebekers en maakt u wegwijs wanneer het om de verschillende mogelijkheden gaat.

 

Er zijn verschillende bedrukkingen mogelijk en u dient zich te informeren wanneer er een grafisch ontwerp gemaakt wordt. Zo sluit het grafische werk bij uw logo en huisstijl aan of bent u er zeker van dat er geen fouten gemaakt worden. Neem dit serieus,

want drukwerk is een vak apart en een grafisch ontwerp dat niet op de specificaties aansluit kan u duur komen te staan.

 

Daarnaast zal een leverancier u van dienst zijn wanneer het om de distributie gaat. Sommige leveranciers kunnen uw voorraad op een centrale locatie bewaren en leveren uitsluitend wanneer u dit vraagt. Zo staan er nooit koffiebekertjes in de weg en heeft u continu voldoende voorraad.